Énekesek

Csengeri Attila

1989-1993: Színház- és Filmművészeti Főiskola, Operett-Musical szak.

1990-1995: Rock Színház
Szerepek: Dorian Gray-Címszerep
Légy jó mindhalálig-Török János
Jézus Krisztus Szupersztár-Címszerep
Sztárcsinálók-Néro
Miss Saigon-Chris
Sakk-Anatolij és Fred

1995-1997: Stuttgart Musical Hall: Miss Saigon-Chris

Németországi vendégszereplésem után több szabadtéri produkcióban énekeltem (István a király, Atilla Isten kardja, János Vitéz), televíziós produkciókban is láthatott a közönség(Újévi Operettgála,Slágertévé, NévShowR).

További szerepeim:

Győri Nemzeti Színház: Valahol Európában-Hosszú

Magyar Színház: István a Király-István,Torda
Macskafogó - Mr.Teufel
Mi jöhet még? – Billy Cracker

Egri Gárdonyi Géza Színház: István a Király-István
János vitéz-Címszerep

Budapesti Operett Színház: A víg özvegy-Danilo

Pécsi Nemzeti Színház: Jézus Krisztus Szupersztár-Címszerep
A víg özvegy-Danilo
West Side Story-Tony
Valahol Európában-Hosszú
My Fair Lady-Freddy
Godspell-Jézus
Macskafogó-Mr.Teufel
A denevér-Eisenstein
Luxemburg grófja-René

Madách Színház: Nyomorultak-Enjolras
Az Operaház Fantomja-Címszerep
2010 új bemutató: Jézus Krisztus Szupersztár-Címszerep

Szolnoki Szigligeti Színház: Csókos asszony-Dorozsmai Pista
A Vörös Pimpernel- Percy
Leányvásár-Tom Miggles

Szabadtéri produkciók: A Napba öltözött leány-Máté
Sztárcsinálók-Seneca
Zrínyi 1566 - Cserenkó Ferenc

2003 Novemberében a Papp László Arénában tízezres közönség elött mutattuk be Bizet Carmenjének átdolgozott változatát, Horgas Eszter és Al Di Meola mellett én Don José szerepét énekeltem. E produkció kiszenekari változatával azóta is nagy sikereket érünk el.

Díjaim:
Pécsi Nemzeti Színház Nívódíja 2002.
eMeRTon díj, az év musical énekese 2002.

Színházi fellépéseim mellett gyakran énekelek szabadtéri- és céges rendezvényeken, bálokon, esküvőkön, megnyitóünnepségeken. Repertoáromban megtalálhatók külföldi és magyar musicaldalok, világslágerek.


Koós Réka

Színház:

Erkel Színház: Nyakfelmetsző 1992
Szolnok: West Side Story, Anita 1996
Wiesbaden: Sunset Boulevard 1997
Duisburg: Nyomorultak, Fantine 1997
Bécs: Vámpírok bálja (Roman Polanski rendezésében), Rebekka 1998
Budapest: Nyomorultak, Fantine 1999
Győr: Hair, Peggy 2000
Piccolo Színház: Rent, Maureen 2001
Ferencvárosi Nyári Játékok Bakáts tér: West Side Story, Velma 2001
Győr: Nyomorultak, Fantine 2001
Budapest: Musical Színház (Thália Színház), Jekyll & Hyde, Nellie 2002
Budapest: IBS, Szivecskéim, Dusa 2002
Miskolc: Evita, címszerep 2002
Debrecen, Budapest: Dr. Bubó, Tücsök 2008
Szolnok: A Vörös Pimpernel, Marguerite 2008

Film:
Bacsó Péter: Helló Doki (TV-sorozat)

Iskola:
Toldy Mária Énekstúdió 1991-1993
Színház- És Filmművészeti Főiskola, operett-musical szak 1993-1997

Díj:
Junior Lyra-díj 2001


Végvári Eszter

Zenei tanulmányait 6 éves korában, a pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában kezdte. Mellette a Bartók Béla Zeneiskolában 7 évig zongorázni tanult. A Gór Nagy Mária Színitanoda elvégzése után az Operett Színházba szerződött, amelynek két évig tagja volt. Mellette folyamatosan dolgozott a Musical Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, illetve a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Több külföldi meghallgatás után szerződtették egy musical turné társulatához, akikkel egész Németországot, Svájcot, illetve Ausztriát meghódították, és a mai napig több, mint évi 200-szor játsszák az előadást. Emellett a Seelive Tivoli professzionális show-iban lép fel Németországban, illetve az AIDA Clubschiff luxushajóin, amelyekkel már a fél világot bejárta.

Fontosabb állomások:

2001-2003: a Budapesti Operettszínház társulatának tagja. Közreműködik az Elisabeth, A kutya, akit Bozzi úrnak hívtak, West Side story, Funny girl, A muzsika hangja című darabokban.

2003: Evita - Miskolci Nemzeti Színház

2003: Best of Broadway musicalshow ( Musical Színház )

2003-2006: Vörösmarty Színház, Székesfehérvár - Együtt a banda musicalshow

2006: Made in Broadway, Nyíregyházi Szabadtéri Színpad

2006: Jézus Krisztus Szupersztár (Mária Magdolna) Musical Színház

2007: A három testőr (Constance)

2003: Die Nacht der Musicals - musicalshow

2004: AIDA Clubschiff show


Kiss Szilvia

A színpad gyermekkorom óta meghatározó szerepet tölt be életemben(népdaléneklési, vers-, és prózamondó ill., szépkiejtési versenyek ). A gimnáziumi évek alatt Csányi László és Botka Valéria vezette musicalstúdió növendéke voltam.6 évig tanultam zongorázni és felnőtt fejjel újabb hangszerekkel ismerkedem (gitár, fuvola,szaxofon). A diplomaosztás után felvételt nyertem Gór Nagy Mária színi tanodájába, ahol bekerültem Zsurzs Kati osztályába. A tanodai ill. az azt követő évek során színészként olyan emberekkel dolgoztam együtt mint: Zsurzs Kati, Miklós Judit, Keresztes Ildikó, Détár Enikő, Kálloy Molnár Péter, Pintér Tibor, Makrai Pál, Feke Pál, Gyöngyösi Tamás, Szomor György, Várfi Sándor. Énekesként számos zenei és színpadi produkcióban vettem részt itthon és külföldön egyaránt. ( A szépség és a szörnyeteg, Aida, Feke Pál koncert,)


Csordás Levente

Csordás Levente egyedi hangú erőteljes egyéniség, kinek zenei pályafutása az 1987-es Csillag Születik tehetségkutató versenyen indult el igazán. Rock kategóriában első helyen végzett zenekarával, a Magazin együttessel. Kicsit később ebből a zenekarból alakult a Sing Sing együttes, Kun Péter/később EDDA/ belépésével. Több külföldi turné után és a várva várt első lemez előkészületeinél, sajnálatos módon elhagyta az országot és az USA-ba távozott. Az Államokban megízlelte a glam rock stílust, több zenekarral is sikeresen szerepelt főleg a nyugati parton, majd hét év után egy látogatásnak indult magyarországi útból újabb zenekar alapítás és lemezfelvétel lett. A Slam együttes az EMI kiadásában 1996-ban kiadta Kapuk előtt című lemezt, melyről a rádiók sokat játszották a Szívemből Szól Ez A Dal slágert. Ezután csatlakozott a SHY GUYS-hoz, élete első pop csapatához. A Magyarországon egyedülállóan gyorsan sikeressé vált formációból nem sokkal az ezredforduló után kiszállt, és azóta több zenekarral itthon és külföldön zenél. Emellett komponál, dalokat ír angol és magyar nyelven különböző előadóknak.Hien

Nguyen Thanh Hien Budapesten született vietnámi szülők harmadik gyermekeként. Hétéves koráig élt a fővárosban, majd családjával Sopronba költözött, ahol az általános iskola mellett 6 évig szorgalmasan zongorázott és 7 éven keresztül hegedült. Nagyon nagy példaképe volt Vanessa Mae, hegedűművésznő ezért a hegedű sokkal fontosabbá vált számára a zongoránál. Számtalan koncerten hegedűszólóval is fellépett, ahol a soproni szimfonikus zenekar kísérte.

Az éneklés a születésétől fogva az élete része. Szinte bárhol és bármilyen hangulatban képes dalra fakadni. A tévés tehetségkutató óta nagyon komolyan veszi a hangképzést és az énektanulást. A Megasztárban ismerte meg Csík Sándor énekest, énektanárt akinél jelenleg is tanul. 2009-ben családjával visszaköltöztek Budapestre. Mindig is fontos dolognak tartotta a tanulást és az énekesnői, előadói pályát.

Első önálló albuma 2009-ben jelent meg Játék az egész címmel, mely albumról a 2010-es VIVA Comet-en a Legjobb videoklip kategóriát nyerte el a Bajkov Valentin nevével fémjelzett Túl szép című klip.

A fellépések valamint a tanulás mellet, ha ideje engedi energiáját a mozgással, tánccal vezeti le, évekig hip-hop járt táncegyesületbe.

Szabadidejét egyik legkedvesebb hobbijával tölti, a fotózással.

Horoszkóp: Halak

Kedvenc filmje: Step up2, Vicky Cristina Barcelona, Lökd a ritmust, Hancock, Alkonyat (Twilight)

Kedvenc énekes: Beyonce, Alicia Keys, Rihanna, T.I, Lil Wayne, Chris Brown

Legkedveltebb zenei stílus: rnb, hiphop, soul, pop


 

Kovács Áron


 

Tabáni István

Biográfia:

Tabáni István 1978. január 22-én született Budapesten. Már gyermekkora óta vonzódott a festőművészet iránt, amelyet sokan a környezetében is észrevettek.

Általános iskolai tanulmányai után nem is lehetett kétséges, hogy melyik utat válassza a képességei kifejezése érdekében.

Képzőművészeti Szakközépiskolába járt és díszítőfestőként végzett. Művészeti ábrázolása realista, kedvenc technikája a grafika és a festészet. Alkotásainak többsége portré és tájkép.

Többször megpróbálkozott felvételt nyerni a Képzőművészeti Egyetemre, de sajnos az ötödik sikertelen próbálkozásra feladta a küzdelmet.

A sorozatos visszautasítástól kicsit elvonult a világtól, de a művészet továbbra is maradt az életében, hiszen az Iparművészeti Múzeum kelet-ázsiai részlegén teremőrként dolgozott. Lassan eljutott arra az elhatározásra is, hogy talán máshol kell keresnie az utat, ahol kifejezheti a benne rejlő érzéseket.

 

Mivel a művészet számára maga az élet, egy másik művészeti ághoz fordult, az énekléshez. István sohasem járt énektanárhoz, autodidakta módon képezte hangját, mégis úgy véli, hogy a legjobb pedagógus számára példaképe, Freddie Mercury volt. Az ő, illetve a Queen együttes slágereit énekelve próbálta csiszolni tehetségét, amelyet először családja körében, majd később a baráti társaságban csillogtatta meg.

A környezete biztatására jelentkezett végül a Csillag születik tehetségkutató műsorába, amelyet megnyert.

A műsorban előadott dalok magával ragadták a közönséget, akiknek szavazatával 2009-ben az év hangjává válhatott. Repertoárjában a Queen slágerek és a magyar előadók, Máté Péter, Demjén Ferenc slágerei is megtalálhatók.